1ο

1ο

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Η 1η εκδρομή μας


Ο Οκτώβρης ο τρυγητής έφτασε κιόλας στη 10η μέρα του κι εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε τον πρώτο μας περίπατο στα Μελίσσια. 
Επισκεφθήκαμε τον κήπο του κυρίου Γιώργου Χονδρού στην οδό Σερίφου 10, όπου είναι το σπίτι του. Ο κύριος Γιώργος, παππούς της Βασιλικής, προθυμοποιήθηκε να μας ξεναγήσει στο χώρο του, να μας γνωρίσει τα φθινοπωρινά δέντρα και φυτά, να μας δείξει το λαχανόκηπό του και την παραγωγή οικολογικού λιπάσματος με τη μέθοδο της κομποστοποίησης.Είδαμε τους γαιοσκώληκες, μάθαμε για τη σπουδαιότητά τους και φυτέψαμε γλαστράκια βασιλικό με το χώμα από το κομπόστ.


Ποιος φανταζόταν πως στο κέντρο της πόλης των Μελισσίων υπάρχει ένας τέτοιος παράδεισος και ότι τα νήπια θα μπορούσαν με βιωματικό τρόπο να γνωρίσουν την εργασία του τρύγου!
Πήραμε λοιπόν τα καλαθάκια, τρυγήσαμε τα σταφύλια, τα βάλαμε στο πατητήρι και ο κύριος Γιώργος με το μεράκι και τη ζωντάνια που τον διαθέτει τα πάτησε, ώσπου βγήκε ο κόκκινος μούστος.


Τα νήπια είχαν την ευκαιρία να τον δοκιμάσουν  και να γευτούν τα υπέροχα μουστοκούλουρα που τα κέρασε η κυρία Κική.
Αφού χαρήκαμε τον κήπο, ευχαριστήσαμε τον κύριο Γιώργο για όσα μας πρόσφερε, χαρίζοντάς του ένα βιβλιαράκι με τις ζωγραφιές των παιδιών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.