1ο

1ο

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Βιβλιοπαρουσίαση «Θέλω πάντα να γελάς»



Με το σύνθημα «Θέλω πάντα να γελάς», η συγγραφέας Φραντζέσκα Αλεξοπούλου- Πετράκη παρουσίασε το ομώνυμο βιβλίο της στο νηπιαγωγείο μας, την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014.


Οι εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ανταποκρίνονται πολλά χρόνια στην πρόσκλησή μας και μας στέλνουν διάφορους συγγραφείς για βιβλιοπαρουσιάσεις, με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στα παιδιά του νηπιαγωγείου μας.



Η κυρία Αλεξοπούλου ξεκίνησε την πρώτη της βιβλιοπαρουσίαση για τη φετινή χρονιά στο σχολείο μας. Το «θέλω πάντα να γελάς!» είναι μια τρυφερή ιστορία, που αναφέρεται στη φιλία δυο μικρών κοριτσιών, συμμαθητριών στο Δημοτικό σχολείο, που κάνουν τα πάντα για να υπάρχει χαμόγελο στα χείλη τους.



Στα νήπια άρεσε πολύ η ιστορία της Γιοσίμη και της Χαράς και συμμετείχαν με ενδιαφέρον στη δραστηριότητα κατασκευής οριγκάμι. Έφτιαξαν λουλούδια για το λυπημένο δέντρο της γιαπωνεζούλας και χόρεψαν με κέφι στο ρυθμό της μουσικής της.



Κατόπιν, με αφορμή την κουλτούρα του τσαγιού από τη χώρα της Γιοσίμη που περιγράφεται στο βιβλίο, ετοιμάσαμε τσάι σύμφωνα με το τυπικό και απολαύσαμε όλοι μαζί καινούριες γεύσεις και συνήθειες.


Στο τέλος της βιβλιοπαρουσίασης, τα νήπια ευχαρίστησαν τη συγγραφέα χαρίζοντάς της βιβλιαράκια που έφτιαξαν τα ίδια με υπέροχες ζωγραφιές.



Η κυρία Αλεξοπούλου είναι, επίσης, εθελόντρια στον πανελλήνιο σύλλογο για άτομα με εγκεφαλική παράλυση και σύνδρομο Down (http://www.frodida.gr/v2/) και προσφέρθηκε να φέρει μια μέρα στο σχολείο και να γνωρίσουμε το Γιώργο Μουχθή, που υπήρξε πρωταθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στους παραολυμπιακούς αγώνες στην Αθήνα το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.