1ο

1ο

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Φθινοπωρινές Eικόνες


Όλες τις εποχές του χρόνου η αυλή του σχολείου μας είναι πανέμορφη, επειδή διαθέτει πολύ πράσινο, όμως το φθινόπωρο είναι μαγευτική!!!. 
Τα χρώματα από τα διάφορα φυτά εναλλάσσονται και έχεις την ευκαιρία να δεις όλους τους τόνους του πράσινου και του καφέ. 


Τα φύλλα από τα φυλλοβόλα δέντρα (πλάτανος, μουριά, συκιά λεύκα, κουτσουπιά) στρώνουν χαλί στο χώμα και στο τσιμέντο και δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά για αμέτρητα παιχνίδια και ασκήσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα. 


Μετά το παιχνίδι, για να τα μετατρέψουμε σε οικολογικό λίπασμα, τα ρίχνουμε στον κάδο κομποστοποίησης.Όσο για τα οπορωφόρα ( ροδιά ,συκιά, κουμαριά, νεραντζιά) , σε τακτά διαστήματα μας προσφέρουν τους καρπούς τους, που τους γευόμαστε με ιδιαίτερη χαρά, γιατί είναι προϊόντα απώρειας της δικής μας περιποίησης και φροντίδας. 


Τα ρόδια τα στύψαμε και ήπιαμε το χυμό τους, τα σύκα και τα κούμαρα τα φάγαμε ωμά και τα νεράντζια θα τα κάνουμε μαρμελάδα. Αναμένουμε να μεγαλώσουν γρήγορα και οι μουριές μας, για να έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε τα μούρα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.