1ο

1ο

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Συμμετοχή στη δράση Let’s do it

Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 συμμετείχαμε στην παγκόσμια δράση του Lets do it. Όλοι οι εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, μαθητές και γονείς συγκεντρωθήκαμε στις 10.30 π. μ. στον αύλειο χώρο του 1ου Νηπιαγωγείου και ξεκινήσαμε για τη δράση μας με προορισμό την Πηγή της Αφροδίτης, στο ρέμα της Δημοτικής κοινότητας Μελισσίων. 


 
Περπατώντας παραρεμάτια και θαυμάζοντας σπάνιες και άγνωστες σε πολλούς εικόνες της πόλης μας, φτάσαμε στο πεδίο. Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το συγκεκριμένο τοπίο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση από άποψη καθαριότητας. Τα παιδιά δεν είχαν την ευκαιρία να μαζέψουν πολλά σκουπίδια, απόλαυσαν όμως τη διαδρομή και το παιχνίδι στο πανέμορφο τοπίο και έστειλαν το μήνυμα ότι « τα σκουπίδια δεν ανήκουν στη φύση, ας μην τ’ αφήσουμε εδώ»
 
 
 
 
 
Στη συνέχεια περπατήσαμε μέχρι το μικρό γεφυράκι της Δούκισσας της Πλακεντίας και επισκεφθήκαμε το φυτώριο της οικογένειας Παραγυιού. Είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το σπίτι της κας Χρυσάνθης, που είναι ένα ζωντανό λαογραφικό μουσείο, και να μιλήσουμε με τον κο Αλέξανδρο Τομπάζη σπουδαίο αρχιτέκτονα, που ζωγράφιζε εικόνες από το φυτώριο. 

Περάσαμε υπέροχα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου, για την επόμενη εθελοντική δράση του Let's do it Greece 2016! Η οργανωτική ομάδα εθελοντών του Let's do it Greece μας ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. που φέτος είναι στο πλευρό μας ως Εθνικός Υποστηρικτής, θα δημιουργήσει το πρώτο λεύκωμα δράσεων από τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα και θα δώσει και βεβαιώσεις συμμετοχής στα παιδιά που πήραν μέρος στη δράση . Σύνθημά μας : Τα καταφέραμε και φέτος! 1 Μέρα Συντονιζόμαστε, 364 Συνεργαζόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.